You are currently viewing Open sollicitatie bestuur VCMS Maastricht 2021-2022

Open sollicitatie bestuur VCMS Maastricht 2021-2022

De Vereniging Chirurgie voor Medisch Studenten afdeling Maastricht zoekt een nieuw bestuur! Hoewel de eerste helft van het VCMS-jaar net verstreken is, is het op 31 juli 2021 al zover. Na een eenjarig bestuurstermijn zal het zesde bestuur van VCMS Maastricht aftreden. Dit betekent dat wij op zoek zijn naar jou!

Ben jij ambitieus, leergierig, secuur en organisatorisch vaardig? Dan biedt het VCMS-bestuur van afdeling Maastricht jou de ultieme uitdaging. Samen met twee andere bestuursleden draag jij zorg voor een zeer gemotiveerd netwerk van studenten die een chirurgisch vak ambiëren. Je bent verantwoordelijk voor de organisatie van activiteiten voor de afdeling Maastricht, zoals masterclasses en workshops, maar ook het jaarlijkse symposium. Wij hopen dat VCMS Maastricht met jullie hulp weer een stap verder komt.

Functies

Voorzitter
Als voorzitter ben je de leider, ondernemer en vertegenwoordiger binnen het team. De voorzitter zoekt samen met zijn bestuursleden (met de doelstellingen van VCMS in het achterhoofd) voortdurend naar manieren om het beste aan de vraag van de leden te voldoen. Daarbij zal de voorzitter op een daadkrachtige manier leidinggeven, waarbij zowel de mensen in het bestuur als de leden gemotiveerd raken en geënthousiasmeerd worden. Je bent het gezicht van VCMS Maastricht en vertegenwoordigd de afdeling op activiteiten en vergaderingen van VCMS Nederland. Een van je taken is dan ook om goed contact te houden met VCMS Nederland, die een overkoepelende rol heeft voor alle VCMS afdelingen van heel Nederland. Je leidt vergaderingen, ALV’s en behoudt het overzicht. Daarnaast verloopt het contact met chirurgen via jou, waarbij duidelijke communicatie van belang is. Tot slot geef je natuurlijk inspirerende speeches die het diepste puntje van ieder VCMS lid zal raken tijdens symposia, het nieuwjaarsdiner en borrels.

  • Tijdsbeloop: eenjarig van augustus 2021 tot en met juli 2022
  • Tijdsinvestering: 5-10 uur per week

Voor meer informatie, neem contact op met Mika van der Heijden, via:
maastricht@vcms.nl of +31653780528

Secretaris
De secretarisfunctie is één van de belangrijkste bestuurlijke pijlers. Enerzijds is de secretaris de penvoerder van het bestuur die o.a. zorg draagt voor de interne en externe nieuwsvoorziening. Anderzijds ben je ‘het geheugen’ van het bestuur, waarbij organiseren, informatievoorziening en archivering belangrijke taken zijn. Je houdt onder andere samen met de voorzitter de website bij van VCMS Maastricht, stelt de basis op voor de nieuwsbrief (waarna de penningmeester en voorzitter zullen aanvullen) en houdt de ledenlijsten compleet. Elke maand stuur je een korte update naar de secretaris van VCMS Nederland, zodat zij overzicht hebben op alle afdelingen. Je zult al snel ieder gezicht kennen van de vereniging en legt snel contacten met de leden.

  • Tijdsbeloop: eenjarig van augustus 2021 tot en met juli 2022
  • Tijdsinvestering: 5-10 uur per week

Voor meer informatie, neem contact op met Inez Cortenraad, via:
maastricht@vcms.nl of +31653164513

Penningmeester
De penningmeester vertaalt het beleid in een begroting en beoordeelt wat financieel haalbaar is. De beslissingen die worden gemaakt worden onderbouwd met een solide financiële inschatting van de situatie, waarbij de kansen en risico’s nauwkeurig tegen elkaar worden afgewogen. Je zorgt dat declaraties worden verwerkt en dat alle leden netjes hun contributie betalen. Je houdt bij wat VCMS Maastricht uitgeeft en maakt mogelijk ook contacten met donateurs of sponsoren. Daarbij houdt je nauw contact met de penningmeester en commissaris acquisitie van VCMS Nederland. En het allermooiste: je bent de trotse bezitter van een hele mooie pinpas van VCMS Maastricht met je eigen naam erop 😉

  • Tijdsbeloop: eenjarig van augustus 2021 tot en met juli 2022
  • Tijdsinvestering: 5-10 uur per week

Voor meer informatie, neem contact op met Julie Verkaar, via:
maastricht@vcms.nl of +31653473980

Bestuursfunctie naast je co-schappen Het is mogelijk om een bestuursfunctie naast je co-schappen te doen. Wij raden aan om een een functie te vervullen als penningmeester of secretaris. Dit omdat je als voorzitter het gezicht moet zijn van de vereniging en het overzicht ten alle tijden moet behouden. Het is dus handiger dat je als penningmeester of secretaris taken op afstand kan uitvoeren (het bijhouden van transacties van contributies en het overmaken van declaraties of de nieuwsbrieven opstellen en updates versturen). Geef dit ook aan in je sollicitatie.

Procedure Sollicitaties kunnen verzonden worden naar maastricht@vcms.nl. De deadline voor het insturen van cv, motivatiebrief (max. 1 A4) en voorkeur voor functie is op 14 maart 2021 om 23.59u. Na deze deadline worden de meest geschikte kandidaten uitgenodigd voor een gesprek. De gesprekken vinden plaats op zondag 17 april 2021. Houd er dus rekening mee dat je deze dag beschikbaar bent.

De overdracht tussen het zesde en zevende bestuur der VCMS Maastricht zal worden begeleid door VCMS Nederland op 8 mei 2021 tijdens een focusmeeting, waarbij beide besturen aanwezig zullen zijn. Daarnaast vindt de landelijke ALV plaats op 6 juni 2021. Indien je solliciteert, is het van belang dat je deze data alvast in je agenda noteert!

Algemene vragen
Neem voor functie specifieke vragen contact op met de desbetreffende persoon en stuur algemene vragen naar maastricht@vcms.nl.

Tot slot
Nieuwsgierig geworden en gemotiveerd om deze uitdaging met een team ambitieuze en gemotiveerde medebestuursleden aan te gaan? Dan zien we jouw sollicitatie graag tegemoet!

Leave a Reply