Welkom bij de Vereniging Chirurgie voor Medisch Studenten (VCMS) Maastricht

De Vereniging Chirurgie voor Medisch Studenten (VCMS) Maastricht is een initiatief dat er naar streeft om het bachelor-curriculum te verrijken met extra chirurgisch onderwijs. VCMS bevindt zich op alle acht medische faculteiten, waarbij elke VCMS-afdeling met elkaar is verbonden via VCMS Nederland.

Wat wij doen

VCMS Maastricht biedt geneeskundestudenten een programma aan, bestaande uit workshops, masterclasses en extra activiteiten om de studenten kennis te laten maken met de wereld binnen de snijdende en aanverwante specialismen en om de contacten tussen hen te intensiveren. Wij nemen geneeskundestudenten uit het tweede en derde jaar van de bachelor aan en wij pogen hierin een hechte groep te creëren.

Lid worden van VCMS Maastricht

De sollicitatieperiode voor VCMS Maastricht 2021 – 2022 is gesloten

Begin je volgend jaar aan het eerste jaar van geneeskunde of ben je dan tweedejaars? Dan kan jij je volgend jaar aanmelden voor het programma van VCMS Maastricht. Het onderwijs is bedoeld voor iedereen die verdieping en verbreding zoekt binnen de snijdende en aanverwante specialismen. 

Om je aan te melden voor de VCMS Maastricht moet je een sollicitatieprocedure doorlopen. De sollicitatieprocedure bestaat uit een tweetal documenten aangeleverd in PDF, bestaande uit:

  1. Een curriculum vitae 
  2. Een motivatiebrief (max. één A4)

Voor een lidmaatschap bij VCMS Maastricht is een contributie vereist. De kosten bedragen 60,- euro. Door middel van een contributie kan VCMS de onderwijsdagen realiseren. 

Vermeld in jouw motivatiebrief duidelijk wat jouw motivatie is voor het volgen van het programma van VCMS Maastricht. De bestanden en jouw gegevens kunnen verzonden worden via het sollicitatieformulier.

Heb je vragen over de sollicitatieprocedure? Neem dan gerust contact op door rechtsboven op “contact” te drukken en jouw vraag via ons contactformulier in te sturen. Daar vind je ook onze FAQ over VCMS. Of stuur een berichtje via onze social media.