You are currently viewing Open masterclass – Endometriose – mei 2021

Open masterclass – Endometriose – mei 2021

Open masterclass – Endometriose

Op dinsdag 18 mei zal Prof. dr. Bongers, gynaecoloog werkzaam in het MUMC+ én Máxima MC ons een inzicht geven in de veelvoorkomende aandoening endometriose.

Endometriose is een chronische ziekte waarbij weefsel dat lijkt op endometrium buiten de baarmoeder voorkomt. Het heeft een sterke invloed op de vruchtbaarheid van vrouwen, en zorgt ook voor klachten als extreme menstruatiepijn. Welliefst 1 op de 5 vrouwen heeft hier last van!

Na jaren wetenschappelijk onderzoek te hebben gedaan, en veel patiënten te hebben behandeld, weet prof. dr. Bongers hoe je deze aandoening het best (chirurgisch) behandelt. Zij is op de hoogte van de laatste innovaties op dit gebied en is altijd op zoek naar wat voor het best is voor haar patiëntengroep. Daarnaast ziet prof. dr. Bongers het als haar missie om te zorgen dat menstruatie problematiek uit de taboesfeer komt en dat vrouwen niet uit schaamte met hun klachten blijven rondlopen.

Op deze avond zal ze dit uitgebreid toelichten, en is er ook ruimte voor vragen vanuit de luisteraars. Het belooft een interessante avond te worden, over een nog te weinig besproken onderwerp.

Leave a Reply