You are currently viewing Sollicitaties bestuur 2023-2024 geopend!

Sollicitaties bestuur 2023-2024 geopend!

De Vereniging Chirurgie voor Medisch Studenten afdeling Maastricht zoekt een nieuw bestuur! Hoewel de eerste helft van het VCMS-jaar net verstreken is, is het op 31 juli 2023 al zover: Na een éénjarig bestuurstermijn zal het achtste bestuur van VCMS Maastricht aftreden. Dit betekent dat wij op zoek zijn naar jou!

Ben jij ambitieus, leergierig, secuur en organisatorisch vaardig? Dan biedt het VCMS-bestuur van afdeling Maastricht jou de ultieme uitdaging. Samen met twee andere bestuursleden draag jij zorg voor een zeer gemotiveerd netwerk van studenten die een chirurgisch vak ambiëren. Je bent verantwoordelijk voor de organisatie van activiteiten voor de afdeling Maastricht, zoals masterclasses en workshops, maar ook het jaarlijkse symposium. Wij hopen dat VCMS Maastricht met jullie hulp weer een stap verder komt.

Wat ga je leren?

Als bestuur van een organisatie gericht op chirurgisch onderwijs leer je inhoudelijke tips & tricks van de sprekers, maar ervaar je ook hoe het is om achter én voor de schermen van een actieve vereniging te werken aan organisatie, planning, schriftelijke en verbale communicatie, samenwerken (met je collega-bestuursleden, met collega’s van andere afdelingen en van het landelijk bestuur, met de sprekers), netwerken, representatie, passende invulling van het onderwijsplan, creatief oplossingsvermogen en wat nog wel niet meer! Cruciale vaardigheden voor de arts van de toekomst. Ook krijg je de kans om een netwerk op te bouwen van medisch specialisten, je bent namelijk het gezicht van de afdeling VCMS Maastricht! Boven alles is een bestuursjaar bij VCMS Maastricht simpelweg hartstikke leuk.

Functies

Voorzitter
Als voorzitter ben je de leider, ondernemer en vertegenwoordiger binnen het team. De voorzitter zoekt samen met zijn bestuursleden (met de doelstellingen van VCMS in het achterhoofd) voortdurend naar manieren om het beste aan de vraag van de leden te voldoen. Daarbij zal de voorzitter op een daadkrachtige manier leidinggeven, waarbij zowel de mensen in het bestuur als de leden gemotiveerd raken en geënthousiasmeerd worden. Je bent het gezicht van VCMS Maastricht en vertegenwoordigt de afdeling op activiteiten en vergaderingen van VCMS Nederland. Eén van je taken is dan ook om goed contact te houden met VCMS Nederland, die een overkoepelende rol heeft voor alle VCMS afdelingen van heel Nederland. Je leidt vergaderingen, ALV’s en behoudt het overzicht. Daarnaast verloopt het contact met chirurgen via jou, waarbij duidelijke communicatie van belang is. Tot slot geef je natuurlijk inspirerende speeches die het diepste puntje van ieder VCMS lid zullen raken tijdens de activiteiten.

  • Tijdsbeloop: éénjarig van augustus 2023 tot en met juli 2024
  • Tijdsinvestering: 5-10 uur per week

Voor meer informatie, neem contact op met Denzel Siera, via:
maastricht@vcms.nl of +31 6 37296589

Secretaris
De secretarisfunctie is één van de belangrijkste bestuurlijke pijlers. Enerzijds is de secretaris de penvoerder van het bestuur die o.a. zorg draagt voor de interne en externe nieuwsvoorziening. Anderzijds ben je ‘het geheugen’ van het bestuur, waarbij organiseren, informatievoorziening en archivering belangrijke taken zijn. Je houdt onder andere samen met de voorzitter de website bij van VCMS Maastricht, stelt de basis op voor de nieuwsbrief (waarna de penningmeester en voorzitter zullen aanvullen) en houdt de ledenlijsten compleet. Elke maand stuur je een korte update naar de secretaris van VCMS Nederland, zodat zij overzicht hebben op alle afdelingen. Je zult al snel ieder gezicht kennen van de vereniging en legt snel contacten met de leden.

  • Tijdsbeloop: eenjarig van augustus 2023 tot en met juli 2024
  • Tijdsinvestering: 5-10 uur per week

Voor meer informatie, neem contact op met Thomas Adams, via:
maastricht@vcms.nl of +31 6 57611381.

Penningmeester
De penningmeester vertaalt het beleid in een begroting en beoordeelt wat financieel haalbaar is. De beslissingen die worden gemaakt worden onderbouwd met een solide financiële inschatting van de situatie, waarbij de kansen en risico’s nauwkeurig tegen elkaar worden afgewogen. Je zorgt dat declaraties worden verwerkt en dat alle leden netjes hun contributie betalen. Je houdt bij wat VCMS Maastricht uitgeeft en maakt mogelijk ook contacten met donateurs of sponsoren. Daarbij houdt je nauw contact met de penningmeester en commissaris acquisitie van VCMS Nederland. En het allermooiste: je bent de trotse bezitter van een heel mooie pinpas van VCMS Maastricht met je eigen naam erop ;).

  • Tijdsbeloop: eenjarig van augustus 2023 tot en met juli 2024
  • Tijdsinvestering: 5-10 uur per week

Voor meer informatie, neem contact op met Helena Jamalifar, via:
maastricht@vcms.nl of +31 6 16101840

Bestuursfunctie naast je co-schappen

Het is mogelijk om een bestuursfunctie naast je co-schappen te doen. Wij raden aan om een een functie te vervullen als penningmeester of secretaris. Dit omdat je als voorzitter het gezicht moet zijn van de vereniging en het overzicht ten alle tijde moet behouden. Het is dus handiger dat je als penningmeester of secretaris taken op afstand kan uitvoeren (het bijhouden van transacties van contributies en het overmaken van declaraties of de nieuwsbrieven opstellen en updates versturen). Geef dit ook aan in je sollicitatie.

Procedure

Sollicitaties kunnen verzonden worden naar maastricht@vcms.nl. De deadline voor het insturen van je cv en motivatiebrief (max. 1 A4) is op 5 maart 2023 om 23.59u. Je kan daarbij een voorkeur voor een functie aangeven, maar als je breed inzetbaar bent, hoeft dat niet. Na deze deadline worden de meest geschikte kandidaten uitgenodigd voor een gesprek. De datum voor deze gesprekken zal spoedig worden gecommuniceerd met de sollicitanten.

Algemene vragen

Neem voor functie-specifieke vragen contact op met de desbetreffende persoon en stuur algemene vragen naar maastricht@vcms.nl.

Tot slot

Nieuwsgierig geworden en gemotiveerd om deze uitdaging met een team ambitieuze en gemotiveerde medebestuursleden aan te gaan? Ben jij diegene die VCMS Maastricht verder kan brengen volgend jaar? Dan zien we jouw sollicitatie graag tegemoet!

Leave a Reply